Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Schoorsteen

Australische inbreker zit vast in schoorsteen

Een inbreker kwam vrijdagnacht klem te zitten in een schoorsteen toen hij probeerde een wegrestaurant in Australië binnen te komen.
Door NU.nl/Hans Blommaert

Dat meldt NT News.

Toen het personeel van het afgelegen Mount Ebenezer Roadhouse nabij Imanpa, in het Noordelijk Territorium in Australië, vrijdagochtend in het wegrestaurant arriveerde, hoorden ze vanuit de open haard een man om hulp roepen.

De halfnaakte man had ’s nachts geprobeerd om door de schoorsteen het restaurant binnen te komen, maar halverwege kwam hij klem te zitten. Kevin 'Chevy' Carter, een medewerker van het restaurant, belde een reddingsploeg in het 188 kilometer verderop gelegen Yulara.

Terwijl er werd gewacht op de reddingsploeg gaf Carter de inbreker een flesje water en een worstenbroodje. "Ik vroeg of hij contant wilde betalen of liever wilde pinnen", zo zegt Carter. 

De reddingsploeg wist de inbreker te bevrijden, maar moesten daarvoor wel de open haard en de schoorsteen voor een groot deel slopen. De man, die lichtgewond was, werd afgevoerd naar de nabijgelegen Imanpa Health Clinic. Zodra hij hersteld is zal de politie hem ondervragen.


Lees meer over:

inbreker

Aanbevolen artikelen