Eneriedrank-leverancier Red Bull betaalt in totaal 13 miljoen dollar (ruim 10 miljoen euro) uit aan gebruikers die de energiedrankjes hebben gedronken maar 'geen vleugels' hebben gekregen.

Het bedrijf schikte met de klagers en geeft daarmee toe dat het zich schuldig heeft gemaakt aan misleidende reclame. Het drankje zorgt niet voor echte vleugels, maar gebruikers die geloofden dat zij hun concentratie ermee konden verhogen maken kans op een compensatie.

Red Bull maakte bekend dat Amerikanen die het drankje hadden gedronken sinds 2002 zich konden melden voor 10 dollar cash of 15 dollar aan producten, zelfs als de gebruiker geen bonnetje meer had van zijn aankoop. De enorme media-aandacht van de schikking lijkt echter roet in het eten te gooien.

De website waarop mensen zich konden aanmelden om in aanmerking te komen voor een betaling kon de enorme drukte niet meer aan en liep vast. Tevens is de 13 miljoen dollar die Red Bull zal betalen het maximum bedrag. Als er te veel mensen zich aanmelden zal het bedrag dat per persoon wordt uitbetaald daarom snel dalen.

Op 1 mei 2015 maakt de rechtbank in de Verenigde Staten bekend of de schikking rechtsgeldig is.