De Britse fotografe Grace Gelder had zo genoeg van afspraakjes en mislukte relaties dat ze besloot met zichzelf te trouwen. In maart gaf ze zichzelf het jawoord.

Dat schrijft The Guardian

Gelder vroeg zichzelf ten huwelijk in november 2013, op een bankje in een park in Londen. Vervolgens kocht ze een bruidsjurk en een ring en organiseerde een bruiloft op het Britse platteland, waar ze onder het oog van vijftig gasten zichzelf het jawoord gaf en dat bezegelde met een kus op een spiegel. 

De vrouw zegt dat ze, nadat ze zes jaar vrijgezel was geweest, een fantastische relatie met zichzelf had opgebouwd. Ze zag er tegenop om met een vreemde een hechte relatie op te bouwen en zegt geïnspireerd te zijn door een lied van zangeres Björk, Isobel getiteld, over een vrouw die met zichzelf is getrouwd. 

Narcistisch

Een goede vriend van Gelder voltrok het huwelijk. Alhoewel het huwelijk niet rechtsgeldig is, voelt de vrouw zich getrouwd. Ze begrijpt dat veel mensen het narcistisch vinden om met jezelf te trouwen, maar zelf ziet ze dat heel anders. 

De vrouw, die veel aan meditatie, dans, tantrayoga  en andere manieren voor zelfontplooiing doet, ziet het huwelijk als een belofte aan zichzelf en voelt zich er gelukkig door.

Ze was net voor de bruiloft wel zenuwachtig, maar is blij dat ze toch heeft doorgezet.