Koning Willem-Alexander is niet boos op een bejaarde koordjesdief uit Sleeuwijk. De oud-brandweerman nam bijna zestig jaar geleden een koordje van de bekleding mee uit de Gouden Koets.

Dat meldt Omroep Brabant maandag.

De bejaarde Cor Priele schreef onlangs een brief aan de koning waarin hij bekende als jonge brandweerman het koord te hebben meegenomen.

Het stukje koets viel Priele letterlijk in handen toen hij tijdens het bewaken van het voertuig met zijn laars achter de koninklijke bank bleef hangen. "Ik had de Gouden Koets beschadigd, ik schrok me rot", vertelde hij Omroep Brabant.

Excuses

Hij nam het draadje mee naar huis en borg het op. Maar na ruim een halve eeuw kreeg Priele toch spijt en stuurde Willem-Alexander een brief om schuld te bekennen.

In het antwoord dat de 'dief' zaterdag per post ontving, schrijft het Koninklijk Huis dat de openheid na bijna zestig jaar wordt gerespecteerd. Ook laat koning Willem-Alexander weten de excuses van de Brabander te accepteren.

De stalmeester van de koning voegt daar wel met klem aan toe dat het op prijs wordt gesteld als Priele  het koordje op korte termijn terug zal brengen.