De man die de gemeente Dordrecht de afgelopen jaren heeft bestookt met duizenden brieven, moet hiermee stoppen. Hij mag nog maximaal twee brieven of e-mails per maand sturen.

Dat bepaalde de rechtbank in Dordrecht donderdag. 

Voor iedere brief die Karasahin meer stuurt per maand moet hij een dag de cel in, met een maximum van een jaar. 

De gemeente had de rechtbank gevraagd om de 'klager' Mustafa Karasahin een dergelijk gebod op te leggen. De man verstuurde in 2 jaar tijd 3500 brieven aan de gemeente.

Zijn advocaat stelde eerder dat hij dat deed uit wraak. Karasahin zelf gaf toe dat hij de gemeente wil pesten en op kosten wil jagen. De affaire zou zijn begonnen omdat Karasahin, die veel panden bezit, zich als huisjesmelker niet aan de gemeentelijke regels zou houden. Hij vond dat de gemeente met twee maten meet.

Een woordvoerder van de gemeente Dordrecht liet weten "te hopen" dat Karasahin nu ophoudt met het sturen van brieven. Als dat niet zo blijkt te zijn, zal de gemeente zeker gebruik maken van de mogelijkheid de man achter tralies te krijgen. De woordvoerder bevestigde wel dat Karasahin na de uitspraak heeft gezegd door te gaan met schrijven, misschien onder een andere naam.