Een verslaggeefster van KTVA, een tv-zender in de Amerikaanse staat Alaska, heeft in een live-uitzending ontslag genomen. 

In een nieuwsitem over cannabis bekent Charlo Greene dat ze zich volledig wil gaan inzetten voor de campagne om wiet te legaliseren in de staat. 

"Ik, de eigenaar van de Alaska Cannabis Club, zal al mijn energie gebruiken om voor vrijheid en eerlijkheid te vechten en dat begint met het legaliseren van marihuana hier in Alaska", aldus Greene. "En wat betreft deze baan - tja, niet dat ik een keus heb, maar fuck it - ik neem ontslag."

De presentator van het tv-programma biedt vervolgens stotterend haar excuses aan voor het taalgebruik van Greene. KTVA meldt na de uitzending via Twitter dat Greene is ontslagen. 

De Alaska Cannabis Club had haar volgers eerder al opgeroepen naar de uitzending van Greene te gaan kijken.

Bekijk hier hoe Greene ontslag neemt:

Wietwetten

Alaska is een van de Amerikaanse staten waar door burgers zal worden gestemd over versoepeling van het wietbeleid.

Medicinale wiet is er al op recept beschikbaar, maar voor veel inwoners van Alaska gaat dat niet ver genoeg. Zij willen dat wiet in Alaska, in navolging van Colorado en Washington, geheel wordt gelegaliseerd, van de teelt van de plant tot de verkoop en consumptie van wiet.

Hoe Amerika snel hét liberale wietland van de wereld wordt