Een directeur van een middelbare school in het Duitse Bramsche heeft een schoolreisje naar Hamburg al na één dag afgebroken, omdat twee docenten te diep in het glaasje hadden gekeken.

Dat meldt de Duitse krant Neue Osnabrücker Zeitung woensdag.

Tijdens de eerste avond in de Hamburgse jeugdherberg, waar de 15- en 16-jarige scholieren oorspronkelijk vijf dagen zouden verblijven, zouden de twee docenten "aanzienlijke hoeveelheden" alcohol hebben genuttigd. 's Nachts viel één van de docenten in dronken toestand van de trap. Hij liep daarbij een hoofdwond op.

De jeugdherberg belde een ambulance, maar de man, die mentor was van de aanwezige klas, weigerde elke hulp. Daarop schakelde de herberg de politie in.

De politie belde dinsdagochtend direct de directeur van de school, die een bus stuurde om de leerlingen op te halen. De twee docenten moesten zelf hun terugreis regelen.

Donderdagavond houdt de school een informatieavond voor de ouders van de kinderen. Deze vragen zich volgens de Neue Osnabrücker Zeitung af of de docenten nog wel voor de klas kunnen staan na het incident. Het is nog niet bekend of de ouders het geld voor het schoolreisje terugkrijgen, of dat er een vervangende reis voor de leerlingen zal worden aangeboden.