Tijdens het Wereldkampioenschap knoflook eten heeft een man 33 knoflookteentjes in een minuut weggewerkt. Hij vestigde daarme net geen wereldrecord.  

Dat meldt de Britse website The Mirror

De 34-jarige David Greenman kwam maar één teentje te kort om het wereldrecord knoflook eten te verbeteren. Volgens de organisator van het evenement kwam dit alleen door dat de man in tijdgebrek kwam.

In totaal at hij binnen een minuut 33 knoflookteentjes. Een man uit Nepal at in 2009 al 34 knoflookteentjes in één minuut. Hij blijft daarmee de wereldrecordhouder voor Guinness World Records.  

Tijdens het WK waar dit jaar vijfentwintig deelnemers aan mee deden, worden vers geplukte Iberische knofloken gebruikt. Dit zijn de knofloken met de meest sterke smaak. De smaak moet erg heet aanvoelen in de mond. 

Vanzelfsprekend stonken de deelnemers na de wedstrijd enorm naar knoflook. Op enkele meters afstand kon je al ruiken welke personen mee hadden gedaan, zei organisator Mark Botwright na afloop.

Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de eigenaar van de South West Garlic Farm in het Britse district West Dorset.