Een Amsterdams bedrijf is een opruimservice begonnen voor na feestjes. Voor een vast bedrag per persoon worden ruimtes waar gefeest is grondig schoongemaakt. 

Het bedrijf met de naam Frisse Kater komt de ochtend na het feestje bij je langs. De dienst is te bestellen voor een bedrag van vijftien euro per persoon  

Nadat er een sapje en een huisgemaakte tosti voor de feestgangers van die avond ervoor is gemaakt, begint het bedrijf aan de schoonmaak van het huis.

Ze pakken alle ruimtes aan waar gefeest is. Om misbruik van de dienst te voorkomen, stelt De Frisse Kater wel strenge eisen aan de ruimtes en vertelt ze expliciet wat er wel en niet schoongemaakt wordt. Grof bevuilde oppervlakten zoals bloed, ontlasting of hardnekkige schimmel laat het bedrijf bijvoorbeeld links liggen. 

Het bedrijfje is een initiatief van de voormalige managementstudent Tugrul Cirakoglu. Hij startte het bedrijfje omdat hij na het afronden van zijn studie geen baan kon vinden.

De aankomende week heeft hij voor de Frisse Kater eerste gesprekken met potentiële klanten. Als dat gaat werken, sluit hij niet uit om in de toekomst ook meer grondige reinigingen uit te gaan voeren, zo vertelt Cirakoglu aan Het Parool.