Een Britse vrouw is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden omdat ze het gazon van een buurman had gestolen.

Dat schrijft de Daily Mail.

De 59-jarige Maureen McKenna uit het Britse Skelmersdale had zo’n veertig minuten nodig om het pas aangelegde gazon uit de voortuin van een buurman te halen.

Ze voerde de grasmatten in zeven etappes af en nam tussendoor een pauze om even een sigaret te roken.

De diefstal werd gefilmd door de beveiligingcamera van een andere buurman, waardoor McKenna snel kon worden gearresteerd.  Haar mededader is echter nog niet gevonden.

Sigaret

De buurman, de 51-jarige Bobby Stacey, had de camera’s geïnstalleerd nadat er twee keer was ingebroken in zijn tuinhuisje. "De buurman belde en vroeg of ik de opnamen van mijn camera’s kon bekijken omdat zijn gazon was gestolen", zegt Stacey.

"Het was schandalig grappig om te zien. Ze waren een hele tijd bezig en gingen op een gegeven moment zelfs even op mijn muurtje zitten om een sigaret te roken. Het was erg brutaal. Het gazon is nog geen 40 euro waard, het is niet eens de moeite waard om het te stelen. Ik weet ook niet wat ze er mee gedaan heeft."

Bekijk de beelden van de beveiligingscamera: