De uit Myanmar afkomstige May Myat Noe moest na wangedrag aftreden als Miss Asia Pacific. Ze ging er echter vandoor met de kroon, die een waarde heeft van zo’n 75 duizend euro.

Dat schrijft de Telegraph.

Noe, de eerste vrouw uit Myanmar die een internationale schoonheidswedstrijd won, moest haar titel vrijdag inleveren nadat ze onbeleefd en oneerlijk was geweest. Op de website van de organisatie van de missverkiezing werd haar foto zwart gemaakt, met het woord 'onttroond' er naast.

De vrouw weigert echter de kroon, die de winnares een jaar mag dragen, weer in te leveren. De kroon is zo’n 75 duizend euro waard.

Wangedrag

"Ze denkt blijkbaar dat ze de winnaar is zolang ze de kroon heeft", zegt David Kim, een woordvoerder van de organisatie van de wedstrijd in Seoul. "Maar dat is ze niet."

De organisatie geeft weinig details over het vermeende wangedrag van de schoonheidskoningin. Noe wil tot dusver geen commentaar geven, maar heeft wel een persconferentie aangekondigd. 

Borstvergroting

De organisatie zou voor Noe een aantal contracten voor een album en videoclips organiseren. Daarnaast wilden ze door middel van operaties haar uiterlijk veranderen, zodat ze een superster kon worden. Zo zouden haar borsten groter gemaakt worden, waar Noe mee akkoord ging.  

De problemen begonnen volgens de organisatie toen de moeder van Noe bij haar introk.