In Pennsylvania is ophef ontstaan over een reclamebord dat door een kerkelijke gemeenschap is geplaatst langs een drukke snelweg. 

De Restored-kerk in Wilkes-Barre plaatste het bord met een opvallende tekst op woensdag. Automobilisten die langsrijden lezen ‘Ik hou van seks’ op het bord, de uitspraak wordt toegeschreven aan God.

Het reclamebord staat langs snelweg 309 in het plaatsje. Zodra de zuil werd geplaatst, zorgde het voor veel verbaasde gezichten van voorbijgangers.

Pastoor Dan Nichols, van de Restored-kerk, vertelt aan WNEP News 16 dat het bord geplaatst is om aandacht te vragen en publiek te trekken voor een serie preken die zullen ingaan op het onderwerp 'seks', gebaseerd op het boek Hooglied.

“Het is in elke serie op tv, het is op de radio. Ik bedoel, in de media gaan heel veel verhalen over seks”, zei Nichols in een interview. "Als cultuur zo open kan zijn, dan denk ik dat de kerk ook zo open kan zijn om dit onderwerp bespreekbaar te maken en er direct over te spreken."

Niet iedereen is te spreken over het reclamebord. Een pastoor van een andere lokale kerk schreef een brief aan een hoofdredacteur van een krant in de stad en noemde de actie 'misleidend en onjuist'. Het reclamebord met de opvallende tekst zal nog de komende maand langs weg staan.