Twee onbekende vrouwen hebben in het Britse stadje Skelmersdale een gazon uit de voortuin van een huis gestolen.

Dat meldt Daily Mail donderdag.

De buurman van het slachtoffer legde de diefstal vast met zijn beveiligingscamera’s. De twee vrouwen, waarschijnlijk moeder en dochter, namen het gazon ’s ochtends om 5.00 uur mee.

In totaal duurde het ongeveer veertig minuten tot een uur om al het gras mee te nemen. Halvewege stopten de twee nog voor een rookpauze.

Vervolgens laadden de vrouwen de grasmatten in een auto en reden ze weg. Bobby Stacey, buurman van het slachtoffer wist niet wat hij zag.

"Ik kreeg een telefoontje van mijn buren met de vraag of ze mijn beveiligingsbeelden mochten zien omdat hun gazon was gestolen. Ik kon mijn oren niet geloven", aldus Stacey.

Brutaal

"Het is brutaal, maar het gazon is niet meer waard dan dertig pond. Dat is de moeite toch niet?”, gaat de buurman verder.

"Ik kon niet ophouden met lachen, maar tegelijkertijd was ik geirriteerd. Ik weet niet waar het gazon is gebleven, want het is buiten het zicht van de camera’s ingeladen. We wonen in een rustige buurt en er wonen hier ook ouderen. Ik maak me zorgen voor hen als dit uit de hand loopt."