Een Russisch heterostel is vorige week in het huwelijk getreden, lijkend op een lesbisch koppel. Het stel droeg een identieke bruidsjurk en dezelfde haardracht.

De 23-jarige Alina David (echte naam Dmitry Kozhukhov) en Alison Brooks, 19, uit Moskou, wilden als protest op deze manier in het huwelijksbootje stappen. Dat ging echter niet zonder problemen.

Dmitry vertelt aan Huffington Post: "In mei vroegen we het huwelijk aan bij de burgerlijke stand. Onze verschijning riep geen vragen op, iets dat ons verbaasde. Maar een paar weken voor ons huwelijk begon de gemeente ons te bellen. Toen ze ons niet konden bereiken, belden ze mijn moeder."

De ambtenaar was bezorgd dat beide partijen gekleed in een witte trouwjurk zouden arriveren. "Het hoofd van de burgerlijke stand vroeg mijn moeder om ons te vertellen dat we niet allebei in een bruidsjapon konden verschijnen, omdat 'in Rusland een huwelijk tussen een man en een vrouw is en niets anders mogelijk is." De vrouw wilde het stel niet trouwen als ze in identieke kleding zouden komen.

Uiteindelijk gebeurde dat wel. De trouwerij vond plaats in Moskou onder toeziend oog van familie en vrienden. Dmitry stelt dat dit huwelijk een belangrijke boodschap voor de bevolking van Rusland is, waar grote publieke afkeer is tegen homohuwelijken.

Dmitry: "Wij zijn niet de enigen met dit soort problemen. Ik heb koppels geschreven die bang zijn dat de registratie van hun huwelijk mislukt, maar je kan niet worden geweigerd."

Het pasgetrouwde stel wil graag samen een gezin stichten in de nabije toekomst