Een passagiersvliegtuig van China Eastern Airlines heeft noodgedwongen de landing moeten uitstellen, nadat er minutenlang geen contact was geweest met de verkeerstoren.

Twee verkeersleiders van het vliegveld van Wuhan waren ingedommeld en reageerden niet op oproepen, blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoeksrapport over het incident dat begin juli plaatsvond.

De Boeing 737 was in de nacht van 8 juli bezig met de landing, maar de bemanning kon geen contact krijgen met de luchtverkeersleiding van het internationale vliegveld Wuhan Tianhe. De oproepen in zowel Engels als Chinees bleven twaalf minuten lang onbeantwoord.

De piloten waren gedwongen om het vliegtuig terug op 900 meter hoogte te brengen en minutenlang boven de luchthaven te cirkelen. Pas na tien minuten kon de landing alsnog worden ingezet. De luchtvaartmaatschappij kwam afgelopen weekend meerdere keren in het nieuws door fouten.

Op 17 juli landde een vliegtuig van China Eastern Airlines per ongeluk naast de landingsbaan in de zuidwestelijke stad Nanning. Drie dagen later zwenkte opnieuw een vliegtuig van de maatschappij van de langsbaan bij Changzhi Wangcun Airport. Het vliegveld was korte tijd gesloten. Bij beide incidenten vielen geen gewonden.