Donderdag 30 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Oregon zet 355 meter lange brug te koop

De lokale autoriteiten van Portland, in het noordwesten van Amerika, hebben een 88 jaar oude brug te koop gezet. De koper zal de brug zelf moeten afhalen.

Dat schrijft Oregon Live dinsdag.

De Sellwood Bridge, die over de rivier Willamette spant, is in de loop der jaren verouderd en verkeert in behoorlijk slechte staat. Het verkeer dat elke dag passeert, kan de brug al bijna niet meer aan en daarom is er een nieuw exemplaar gebouwd.

De oude brug werd eerst nog achttien meter verderop geplaatst om plaats te maken voor de nieuwe, maar nu is gebleken dat de brug overbodig is en verkocht zal worden.

De brug is in totaal 355 meter lang. Wat de verkoop zal moeten opleveren, is niet bekend. De koper moet kunnen aantonen dat er een nieuwe bestemmig voor de brug is en zal vervolgens op een veilige en milieuvriendelijke manier het gevaarte zelf moeten afhalen. Uiterlijk begin 2016 moet dat zijn gebeurd.

Tot 12 september kan er geboden worden op de brug. Mochten er geen geïnteresseerden zijn, dan zal de Sellwood Bridge alsnog worden gesloopt.

Aanbevolen artikelen