Maandag 27 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
alligator

Jongen (9) uit Florida slaat aanval alligator af

Een 9-jarige jongen uit Florida werd tijdens het zwemmen aangevallen door een grote alligator. Hij wist de aanval af te slaan en raakte slechts lichtgewond.
Door: NU.nl/Hans Blommaert

Dat meldt de Independent.

James Barney Jr besloot donderdag te gaan zwemmen in een afgesloten deel van Lake Tohopekaliga, in de Amerikaanse staat Florida. Tijdens het zwemmen werd de jongen aangevallen door een alligator van bijna drie meter lang en 180 kilo zwaar.

De alligator beet de jongen in de arm, maar Barney wist de aanval af te slaan. "Eerst dacht ik dat hij met me wilde spelen", zo zegt de jongen. "Ik wist niet wat er gebeurde."

Klappen

"Ik voelde zijn kaak en zijn tanden en ik wist eerst niet wat ik moest doen. Daarna heb ik hem een paar flinke klappen gegeven. Daarna had ik genoeg kracht om zijn kaak open te wringen en mijn arm los te trekken."

De jongen liep een aantal oppervlakkige wonden op, die in het ziekenhuis zijn schoongemaakt en gehecht. Er zat nog één tand van de alligator in zijn arm. De jongen wilde deze houden als souvenir, maar dat mocht niet. Onderzoekers, die op zoek zijn naar de alligator, hebben de tand nodig om het dier te identificeren.

Barney heeft aangekondigd nooit meer in het meer te zullen zwemmen.

Bekijk een interview met de jongen:

Aanbevolen artikelen