Donderdag 30 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Gezochte man gearresteerd na winnen donutwedstrijd

Een Amerikaanse man die al negen maanden op de vlucht was voor de politie werd gearresteerd nadat hij een wedstrijd donut-eten had gewonnen. De wedstrijd was georganiseerd door de politie.
Door: NU.nl/Hans Blommaert

De 24-jarige Bradley Hardison, een inwoner van Elizabeth City, in de Amerikaanse staat Noord Carolina, at dinsdag acht donuts in twee minuten en won daarmee een wedstrijd die was georganiseerd door de plaatselijke politie. 

De wedstrijd was onderdeel van een evenement dat de politie had georganiseerd om misdaad tegen te gaan. Onder de deelnemers aan de wedstrijd waren een aantal plaatselijke politieagenten, die Hardison na afloop feliciteerden met zijn overwinning. 

Nadat de plaatselijke krant over de wedstrijd berichtte, realiseerde agent Max Robeson dat Hardison degene was die ze al negen maanden zochten omdat hij werd verdacht van twee inbraken.

Inbraak

De man werd woensdag opgepakt en naar het bureau gebracht. Daar werd hij nogmaals gefeliciteerd met zijn overwinning en  vervolgens in de cel gezet. Vrijdag maakte de politie bekend dat Hardison nog steeds vast zit. Hij wordt aangeklaagd voor inbraak, zo meldt Reuters.

Aanbevolen artikelen