Een 26-jarige vrouw uit het Engelse Ash loopt al een jaar lang duizelig rond. Op een festival ging ze in een kermisattractie en sindsdien voelt ze zich niet zo goed.

Dat meldt SWNS woensdag

Op het Reading Festival ging Bobbie Lane met haar vrienden in de Superbowl, een op hoge snelheid ronddraaiende attractie die ook nog eens de lucht in gaat. 

"Een paar minuten nadat ik er vanaf was gegaan, voelde ik me nog duizelig", vertelt de vrouw. "Dat vond ik vreemd. Maar ik dacht dat het kwam doordat ik te veel in de zon had rondgelopen. Toen ik thuiskwam, was de duizeligheid er nog steeds, alsof ik op zee zat."

Ze ging ermee naar de huisarts, die haar doorstuurde naar een neuroloog. Zijn diagnose luidde dat Lane een zeldzame aandoening heeft: 'migraine variant balance disorder'.

De dokter raadde haar aan om stress te vermijden, reden voor haar om haar baan op te zeggen. Ze mag geen alcohol, chocola, citrusvruchten, zuivel en bananen meer eten.

Dronken

Volgens de vrouw lijkt het vaak of ze dronken is. "Als ik gewoon ergens sta, verlies ik soms ineens mijn evenwicht." Ze slikt volgens de nieuwssite medicijnen, doet fysiotherapie en hoopt zo te genezen. Maar het is nog niet te zeggen of ze ooit weer de oude wordt.