Een huisbaas in Frederickton, in de Canadese provincie New Brunswick, is op zoek naar slonzige huurders voor een van zijn appartementen.

Dat schrijft de Toronto Sun.

Het appartement komt op 1 september vrij, maar de huisbaas waarschuwt potentiële huurders dat het in zeer slechte staat is. 

"Het appartement is totaal niet onderhouden en het is eerlijk gezegd erg smerig", zo schrijft de man in een advertentie op een Canadese website voor vastgoed.

Gemotiveerd

De eigenaar heeft geen zin om het appartement op te knappen en zegt daarom op zoek te zijn naar mensen die erg slonzig zijn. "Ik weet dat er veel van dat soort mensen zijn", zo stelt hij. 

De nieuwe huurder moet iemand zijn die niet is gemotiveerd om iets van het leven te maken, nooit de was doet en zelden of nooit een douche neemt, zo is te lezen in de advertentie. Hij of zij moet bij voorkeur een roker zijn. 

Veilig vrijen

"U heeft waarschijnlijk één of twee kinderen, niet omdat u kinderen wilde, maar omdat u niet de moeite neemt om veilig te vrijen, zoals u nergens moeite voor doet in uw leven", zo gaat de advertentie verder.

De huisbaas waarschuwt geïnteresseerden dat hij hen niet kan rondleiden in het appartement omdat hij de stank van ammonia niet kan verdragen.

Het is niet bekend of zich al huurders gemeld hebben.