Een Duitse jongen liet zijn telefoon in een vijver vallen. Om de telefoon terug te vinden probeerde hij de hele vijver droog te leggen.

Dat schrijft de Britse editie van Metro.

De 16-jarige jongen was afgelopen dinsdag met zijn vrienden aan het vissen in een vijver, vlakbij zijn woonplaats in de Duitse deelstaat Neder-Saksen, toen hij zijn mobiele telefoon van de boot in het water liet vallen. 

In eerste instantie wilde hij met zijn duikpak aan op zoek naar de telefoon, maar daar kreeg hij geen toestemming voor van de hengelclub waar de vijver eigendom van is. 

Toilet

Omdat hij zijn telefoon toch terug wilde hebben, besloot hij ‘s nachts terug te keren met een pomp en twee slangen om de zo de hele vijver, waar twee miljoen liter water in zat, droog te leggen. Hij installeerde de pomp en leidde de slangen naar het toilet van de hengelvereniging.

Hij besefte echter niet dat het toilet niet was aangesloten op de riolering. Toen de eigenaar donderdag  het terrein op kwam zag hij de grotendeels lege vijver. Ook zag hij dat het terrein rond de toiletten geheel blank stond. De jongen vertelde hem dat hij al een paar dagen aan het pompen was.

Kosten

De jongen moet nu de kosten betalen van de kapotte tanks van de toiletten, het schoonmaken van het terrein en het opnieuw vullen van de vijver. Zijn telefoon vond hij niet terug.

"Het was bijna gelukt", zo zegt de jongen. "Ik wist dat mijn telefoon kapot zou zijn door het water, maar ik hoopte dat ik mijn foto’s en andere gegevens er nog uit zou kunnen halen."