Ambulancemedewerkers uit Hoboken, in de Amerikaanse staat New Jersey, dachten dat er een baby in een auto was achtergelaten en sloegen een ruit in. Het bleek echter een pop te zijn.

De pop was door een 2-jarig kind achtergelaten in een kinderzitje op de achterbank van de auto. Omwonenden dachten dat het om een echte baby ging en aangezien ze geen beweging zagen, waarschuwden ze de ambulancedienst. 

De medewerkers van de ambulance braken een ruit van de auto, waarna ze er achter kwamen dat het om een pop ging, zo meldt UPI.

"Ik heb foto’s gezien en de pop zag er levensecht uit", zegt Thomas Molta van het Hoboken Volunteer Ambulance Corp. "Ik heb 34 jaar ervaring, maar ik zou het raam ook ingeslagen hebben."

Aanklacht

"Elke seconde telt in zo’n situatie. Het gaat er om of een baby nog ademt of niet meer ademt. Een ruit kun je vervangen, een leven niet."

Kitty Mieles, de eigenaar van de auto en de oma van het kind dat de pop had achtergelaten, heeft een aanklacht ingediend en wil dat de ruit vergoed wordt.