Jagers in de Amerikaanse staat Washington waren vrijdag de hele dag op zoek naar een agressieve otter. Het dier viel eerder een 8-jarige jongen en zijn oma aan.

De jongen was aan het zwemmen in de Pilchuck rivier, zo’n zestig kilometer ten noorden van Seattle, toen de otter plotseling aanviel. Het dier beet en krabde het jongetje. 

Toen de oma van de jongen tussenbeide kwam, werd ook zij aangevallen. Ze raakte gewond aan haar oog. Zowel de oma als de jongen moesten naar het ziekenhuis, maar kunnen binnenkort weer naar huis.

"Het tweetal heeft de aanval niet uitgelokt", zegt Alan Meyers van het Washington Department of Fish and Wildlife, die de zoektocht leidt, tegen de Toronto Sun. "Deze dieren zijn vrijwel nooit agressief." 

Territorium

Mochten de jagers de otter vinden, dan zal het dier worden afgemaakt, behalve als het een wijfje met jongen is. 

"We weten niet of het een wijfje is dat haar jongen probeerde te beschermen of een agressief mannetje dat zijn territorium verdedigt", zegt Meyers. "Als het om een wijfje gaat zullen we proberen haar samen met haar jongen te verhuizen naar een meer afgelegen locatie."  

Meyer zegt dat mensen voorzichtig moeten zijn in de omgeving waar het voorval plaatsvond. "Ik doe dit werk nu vijftien jaar, maar ik heb nog nooit met een agressieve otter te maken gehad", zegt hij.