Dierenrechtenorganisaties in de staat Ohio zijn op zoek naar een nieuw huis voor honderden ratten. Hulpverleners troffen ongeveer driehonderd van de knaagdieren aan in een klein appartement in Kettering, nadat de bewoner het pand was uitgezet.

De diertjes leefden in kooien, gaten in de muur en in een matras. Veel ratten konden vrij rondlopen. Toen de bewoner van het appartement niet langer voor zijn huisdieren kon zorgen, vroeg hij dierenrechtenorganisatie Humane Society zich over de diertjes te ontfermen.

Volgens de ambtenaar die is belast met de zaak, kunnen de ratten zich in recordtempo voortplanten. De knaagdieren zijn al vruchtbaar als ze drie maanden oud zijn en kunnen jaarlijks tientallen nakomelingen op de wereld zetten. ''Het kan snel uit de hand lopen'', stelde de ambtenaar.

De dieren zijn voorlopig ondergebracht bij speciale opvanggroepen voor ratten, die op zoek gaan naar nieuwe baasjes voor de ontheemde huisdieren. De voormalige eigenaar wordt vermoedelijk niet gestraft, omdat de dieren goed zijn verzorgd.