Een 48-jarige Schotse vrouw uit Edinburgh is woensdag aangehouden nadat ze tijdens een vlucht het vliegtuigpersoneel aanviel met haar beenprothese. 

Dat meldt The Scotsman donderdag.

De vrouw zat in een vliegtuig van Thomson Airways en was onderweg van Tunesië naar Schotland. Ze had te veel gedronken en kreeg een woedeaanval toen het personeel haar geen sigaretten en een parachute wilde geven.

Eén van de passagiers liet op Twitter weten: "kan niet geloven dat we stilstaan op Londen omdat een gekke dronken vrouw met één been een gevecht is begonnen."

Volgens vakantieganger John Smith sloeg de vrouw tijdens haar woedeaanval eerst een jong meisje in de stoel naast haar. Toen het vliegtuigpersoneel probeerde in te grijpen, viel ze het kabinepersoneel aan met haar beenprothese. ''Het personeel pakte het been van haar af, maar toen ging ze met haar echte been schoppen'', aldus Smith.

Het vliegtuig maakte een noodlanding op het Londense vliegveld Gatwick, waar de vrouw door politieagenten uit het toestel werd gehaald. De vrouw is gearresteerd wegens bedreigend gedrag en zit op dit moment nog vast. De vliegtuigmaatschappij heeft inmiddels excuses aangeboden aan de passagiers.