Een Amerikaans koppel uit Washington, Pennsylvania, wordt mogelijk vervolgd voor 'ongepast naaktlopen'. Een ooggetuige zag de man dinsdag naakt langs een drukke kruising van de U.S. Route 40 lopen.

Hij werd bovendien geketend en met een kap op aan een riem uitgelaten door de vrouw.

Een passerende automoboliste legde het stel rond 9.30 uur 's ochtends vast met haar mobiele telefoon en vertelde de politie van de regio Ohio over het vreemde voorval.

De man liep op handen en voeten en had een voorwerp in zijn anus. Zijn enkels en voeten waren vastgebonden.

Na een rondgang van de politie langs enkele huizen in de buurt, bleek dat het de 53-jarige Barbara Jean Geardello en haar vriend Robert Deyell (56) betrof. De vrouw ontkende in eerste instantie, maar werd herkend door een ooggetuige. Geardello en Devell bekenden later en vertelden de politie dat het om een onschuldig seksspel ging.

Agent Nelson Croft, van het politiebureau in Ohia in West Virginia, had nog nooit zoiets meegemaakt. Hij vertelt aan CBS Pittsburgh: "Het was de gekste dag in mijn loopbaan tot nu toe."

Op wat schrammen na, mankeerde Deyell niets. Croft: "Behalve wat striemen op de enkels en de voeten van de man, was er geen zichtbaar letsel. We zullen maar niet ingaan op zijn andere verwondingen."