Een medewerker van het vijfsterrenhotel Le Meredien in New Delhi heeft de Lamborghini Gallardo Spyder van een hotelgast tegen een betonnen muur in de prak gereden. De sportwagen, die ongeveer 335.000 dollar kost, is total loss. 

Dat meldt The Times of India donderdag.

De medewerker van het hotel, Aron Kumar, zou de macht over het stuur van de Lamborghini zijn kwijtgeraakt toen hij de wagen van de parkeergarage naar de oprit van het hotel wilde rijden.

Via een geparkeerde auto schoot de peperdure, hagelwitte cabrio met hoge snelheid richting een betonnen muur om vervolgens met een harde knal tot stilstand te komen. 

"De wagen was al meerdere keren zonder problemen door medewerkers geparkeerd", vertelt Nipun Miglani, die de Italiaanse 'supercar' van een vriend had geleend. Die vriend, een ondernemer in de bouw, had een week eerder besloten zijn auto uit te lenen omdat hij zelf voor zaken in het buitenland moest zijn. 

Miglani heeft een aanklacht ingediend tegen het hotel, dat volgens The Times of India weigert verantwoordelijkheid te nemen. Ook tegen de medewerker die de botsing veroorzaakte is een aanklacht ingediend. Hij raakte licht gewond, maar heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten.