Een armloze man uit het Chinese Xiantao is aangehouden door de politie nadat hij een auto had bestuurd zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Dat meldt Daily Mail woensdag. Wo Guo werd tijdens een routinecontrole door agenten naar de kant gehaald.

De politie heeft de armloze man gesommeerd nooit meer een auto te besturen, omdat hij een gevaar voor zichzelf en voor andere weggebruikers zou zijn.

Het was niet de eerste keer dat de 45-jarige Guo een auto bestuurde. In zijn leven heeft hij al ruim 100.000 kilometer gereden. Guo gebruikte hierbij twee van de tenen aan zijn linkervoet om controle te houden over het stuur. Zijn rechtervoet gebruikte hij om te remmen.

Bezorger

Guo weet niet wat hij moet zonder autorijden. Zijn werk als bezorger wordt hierdoor onmogelijk. ''Het rijden in automatische wagens is niet lastig voor mij. Een vriend heeft het me binnen een week geleerd, maar omdat ik geen rijbewijs kan krijgen door mijn handicap, doe ik het in het geheim.''

De Chinees raakte op 7-jarige leeftijd zijn armen kwijt nadat hij tijdens het maaien van het gras, elektrisch prikkeldraad had geraakt met zijn zeis, zo meldt de website.