De nieuwe eigenaar van de Engelse voetbalclub Leeds United gelooft zo heilig in het ongeluksgetal 17, dat hij de hoofdtrainer heeft geïnstrueerd een speler die is geboren op de zeventiende niet meer te selecteren.

Dat meldt The Guardian.

De 36-jarige doelman Paddy Kenny zit momenteel thuis terwijl zijn club zich voorbereidt op het nieuwe seizoen in het Championship, de tweede divisie van Engeland. De kans is klein dat hij nog voor de club in actie komt. 

Eigenaar Massimo Cellino vreest dat de doelman, geboren op 17 mei, binnen het team voor ongeluk zal zorgen. Ook het rugnummer 17 zal dit seizoen niet worden gedragen, als het aan Cellino ligt. 

De eigenaar had bij zijn vorige club Cagliari ook al zijn argwaan jegens het getal uitgedrukt. Bij de Italiaanse club liet hij stoel 17 verwijderen van de reservebank. In plaats daarvan plaatste hij een stoel met het nummer 16B.

Paars tenue

De Italiaanse club won volgens Cellino slechts één keer in twintig jaar op de zeventiende van de maand. In een recent interview zei de eigenaar dat die overwinning kwam doordat het publiek massaal gehoor gaf aan zijn eis om in het paars de wedstrijd bij te wonen.

"Het hele stadion was paars. We wonnen toen, omdat ik denk dat ongeluk te vergelijken is met algebra: min en min is plus. Paars en zeventien werden daardoor positief."