Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Hacker

Inbreker checkt Facebook en vergeet uit te loggen

Een Amerikaan is opgepakt voor een inbraak nadat hij zijn Facebookpagina open had laten staan op de computer van het slachtoffer.
Door NU.nl/Thomas Moerman

"Dit is de eerste zaak in Dakota County waar een vermoedelijke inbreker zijn Facebookprofiel open heeft laten staan op de computer van het slachtoffer", aldus een woordvoerder van de plaatselijke politie tegenover ABC News.

Op de vloer naast de computer lag verder een hoopje natte kleding; een spijkerbroek, een riem en een paar schoenen die niet van de bewoner waren. Het slachtoffer, James Wood, besloot vervolgens de inbreker een berichtje te sturen: "Je hebt wat spullen in mijn huis achtergelaten, hoe kan ik ze aan je teruggeven?".

De inbreker reageerde dat hij later die avond zou langskomen, waarschijnlijk met het idee zijn spullen terug te krijgen in ruil voor de gestolen spullen, zo denkt Wood. "De domste crimineel ter wereld", aldus het slachtoffer tegenover CBS Local.

Horloge

Later op de dag, op weg naar huis, merkte Wood een man op die erg veel leek op de man van de Facebookpagina. Wood nam contact op met de politie, die de verdachte vervolgens staande hield.

De verdachte bleek een horloge te dragen dat was gestolen uit het huis, en droeg ook een iPod Shuffle en autosleutels bij zich. Hij beloofde alles terug te geven, aldus het politierapport. Ook gaf de man toe de computer van het slachtoffer gebruikt te hebben om zijn Facebookpagina te checken.


Lees meer over:

Facebook

Aanbevolen artikelen