Een 21-jarige man uit Kent is maandag gearresteerd nadat hij zaterdag met zijn personenauto een rondje had gereden op het racecircuit van Brands Hatch in Engeland.

De man was via de pitstraat de baan opgereden met zijn Volkswagen Polo, terwijl daar een autorace gaande was. Een toeschouwer maakte een video van het incident. 

Alle aanwijzingen om te stoppen werden door de roekeloze chauffeur genegeerd. Het hele rondje moest worden afgemaakt, voordat de man zijn auto tot stilstand bracht.

De race werd met een rode vlag beëindigd en er werd een onderzoek gestart naar het incident. Jonathan Palmer, de baas van circuit operator MotorSport Vision, vertelt tegenover Autosport ziedend te zijn: "Het is complete waanzin. Het was een bewuste keuze en concurrenten en passagiers werden ermee in gevaar gebracht. Het is een ongekende gebeurtenis, een kans om een ​​beetje bekendheid te krijgen."

De Britse motorsportbond MSA zegt in een verklaring zeer bezorgd te zijn over het voorval. Tevens zegt de bond samen met de bond van racecircuit-eigenaars AMRCO en de organiserende clubs om de tafel te gaan zitten. "Er zal gezorgd worden voor redelijke maatregelen, om soortgelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen" aldus de MSA.