Een mannetjescavia heeft op een kinderboerderij in het Britse Warwickshire zo'n honderd vrouwtjes zwanger gemaakt.

Het dier was er in geslaagd om uit zijn behuizing te ontsnappen en te infiltreren in het verblijf van de vrouwtjes.

Het personeel van Hatton Country World was in eerste instantie compleet verbaasd door de grote hoeveelheid zwangere cavia's.

Pas na grondig onderzoek kwamen de verzorgers erachter dat er tussen de vrouwtjes ook een uitgeput mannetje rondliep. Het beestje, dat de naam Randy heeft meegekregen, had flink wat gewicht verloren.

In het verblijf lopen reeds driehonderd mannelijke en vrouwelijke cavia's rond, maar Hatton Country World maakt zich nu op voor een babyboom de komende weken. Manager Richard Craddock vertelt aan iTV: "Eén van de mannetjes wist te ontsnappen en heeft een leuke tijd gehad, als we het zo zien."

Vermoeden

De oorzaak van de aanwezigheid van Randy in het vrouwetjesverblijf is nog niet bekend, maar Craddock heeft wel een vermoeden. "We denken dat een kind hem waarschijnlijk in het verkeerde hok heeft teruggeplaatst na een knuffel of dat Randy eigenhandig is ontsnapt.

"We geloven dat Randy ongeveer honderd cavia's zwanger heeft gemaakt. Elk nestje bestaat uit ongeveer vier jongen, dus we kunnen er nogal wat verwachten", aldus Craddock.

'Enkele weken'

"We weten niet hoe lang Randy in het verkeerde hok heeft gezeten, maar dat zouden enkele weken kunnen zijn geweest, dus hij heeft genoeg tijd gehad", aldus Craddock. "Hij is nu teruggeplaatst bij de mannetjes, waar hij flink op kan scheppen over z'n avontuur."

De werknemers zijn van plan het caviaverblijf binnenkort uit te breiden met de komst van alle caviajongen.