Afgestudeerden van een middelbare school in een voorstad van Chicago krijgen hun diploma's voorlopig niet. Eerst moeten ze hun excuses aanbieden, omdat ze hun afstudeerhoedjes in de lucht gooiden.

Dat meldt NBC Philadelphia donderdag.

De studenten waren herhaaldelijk gewaarschuwd dat ze de hoedjes niet in de lucht mochten gooien. ''Ik vind het belachelijk'', aldus één van hen.

De leiding van de Ridgewood High School zei dat de studenten zich waardig dienden te gedragen. ''Ten tweede is het binnen. In het verleden zijn mensen geraakt door rondvliegende hoedjes. We hebben liever niet dat onze afgestudeerden weggaan met sneeën en blauwe ogen.''

Het gaat om een hele klas afgestudeerden die nu geen diploma's krijgen. ''We hebben zo hard gewerkt om zo ver te komen'', aldus een student.

Ook één van de ouders levert kritiek op de schoolleiding. ''Het was niet oneerbiedig bedoeld'', zegt Mary Sticha. ''Ze wilden gewoon iets samen doen en het eind van het jaar vieren.''

Volgende week is er een bijeenkomst gepland. Als de klas dan collectief excuses aanbiedt, worden de diploma's alsnog uitgereikt.