Op een middelbare school in Utah is ophef ontstaan, omdat de school foto’s uit het jaarboek heeft bewerkt met Photoshop.

Op de foto’s is bij meisjes meer kleding aangebracht om op die manier de blote huid van de jongeren te verbergen. Zo heeft een meisje ineens mouwen aan haar shirt en is een decolleté van een andere dame teniet gedaan nadat haar shirtje een stuk omhoog is geshopt.

Twee leerlingen laten weten boos te zijn op de schoolleiding. Volgens Rachel Russel is er willekeurig gekozen welke foto’s er wel en niet bewerkt zouden worden. "Er waren genoeg andere meiden die uitdagender gekleed waren. De ene helft is wel bewerkt, de andere helft niet", vertelt ze aan Fox News.

In een reactie laat de school weten dat de leerlingen op de hoogte zijn van de kledingvoorschriften. Excuses willen ze niet maken, daar ze zeggen in het belang van de kinderen gehandeld te hebben.

"We willen ze voorbereiden op hun toekomst. Daar hoort ook bij dat je je op een gedegen manier kleedt", zegt Terry E. Schoemaker namens de school.