De Britse scholier Jacob Dowdle duwde aan het einde van het schooljaar als grap een slagroomtaart in het gezicht van zijn lerares. Hij werd echter meegenomen door de politie en is nu permanent geschorst.

Dat meldt Mirror dinsdag.

Een paar dagen na het 'taartincident' kreeg Dowdle bezoek van een paar agenten. De scholier moest mee naar het bureau waar hij een preek kreeg. Ook werd hem verteld dat hij zijn excuses aan moest bieden.

In een brief betuigde Dowdle zijn spijt, maar de Altrincham Grammar School for Boys in het Engelse Cheshire wilde er niets van weten en schorste hem voorgoed. Hij mag alleen terugkomen om zijn eindexamen af te leggen.

''Ik heb spijt van mijn actie. Ik heb een excuusbrief gestuurd, maar ik heb gehoord dat ze nooit meer iets van me wil horen'', zegt de scholier tegen de krant.

Geplande aanval

De directeur is onverbiddelijk. ''Jacob Dowdle's gedrag is geen grap. Het slaan van zijn lerares in het gezicht was een geplande aanval. De school zal altijd een stevige positie innemen tegen studenten die het personeel op welke manier dan ook aanvallen.''

Dowdle laat het er echter niet bij zitten en is online een petitie begonnen om zijn schorsing ongedaan te krijgen. Hij heeft inmiddels meer dan vierhonderd handtekeningen verzameld en krijgt zelfs bijval van de Britse komiek Jason Manford.