De Engelse Greg Haeslip, bewaker bij retailgigant Arcadia, wilde zijn baas om een paar vrije dagen vragen zodat hij vakantie kon vieren. Bij het versturen van de e-mail maakte hij echter een foutje, met grote gevolgen.

In plaats van het bericht naar zijn directe manager te sturen, ging de e-mail met het verzoek van Heaslip per ongeluk ook naar 3.500 andere medewerkers van Arcadia.

De e-mailserver binnen het bedrijf crashte bijna nadat honderden amusante antwoorden van werknemers binnenstroomden bij Heaslip en zijn baas.

Al snel werd de hashtag #GiveGregTheHoliday trending op Twitter en werd een campagne opgezet waarbij het personeel van Arcadia eiste dat Gregs aangevraagde vrije dagen werden goedgekeurd.

Ook begonnen ze met het dragen van 'Free Greg'-truien.

Gratis spullen

Terwijl Heaslip aan het slapen was na zijn nachtdienst, boden bedrijven hem allerlei gratis spullen aan, waaronder haargel, kleding en zelfs een vakantie naar Las Vegas.

"Toen we het verhaal voorbij zagen komen op Twitter, wisten we dat we Greg moesten helpen", aldus een medewerker van TrekAmerica, het bedrijf dat de vakantie naar Las Vegas had aangeboden.

"Iedereen kent het gevoel wanneer je een sociale blunder hebt begaan. Nadat we ons realiseerden hoe Greg zich moest voelen wanneer hij wakker zou worden, vonden we wel dat hij een meevallertje verdiende."

Het is nog niet bekend wat Heaslip zelf van zijn plotselinge roem denkt. "Zijn vakantie was eigenlijk al goedgekeurd", aldus een woordvoerster van Arcadia tegen Metro.