Zaterdag 25 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jongen van school gestuurd voor dragen van jurkjes

Een jongetje uit het Britse Rugby is van school gestuurd omdat hij prinsessenjurkjes draagt. Volgens de schoolleiding zou zijn kleding voor kinderen te verwarrend zijn.

Dat meldt Mirror donderdag

De 5-jarige Romeo Clarke is gek van prinsessenjurkjes en meisjeskleding. Het liefst draagt hij altijd een jurk, maar zijn christelijke school vindt zijn kledingkeuze ongepast en verwarrend voor de andere kinderen.

Georgina Clarke, de moeder van het jongetje, vindt dat er sprake is van discriminatie. "Ik was sprakeloos toen ze me vertelden dat Romeo de jurkjes niet mocht dragen. Jurken dragen is zijn keuze, als dat hem gelukkig maakt vind ik het best."

Volgens de moeder is het niet zo dat Romeo liever een meisje zou willen zijn. "Romeo is juist heel jongensachtig, met drie oudere zussen vindt hij het leuk om jurkjes te dragen. Wat is daar mis mee?"

"Volgens de leidster zouden de andere kinderen van streek zijn door de jurkjes en ze zei dat Romeo pas welkom zou zijn als zijn kleding bij zijn geslacht zou passen. Ik vroeg aan de andere ouders of de kleding van Romeo hun kinderen dwars zat, ze zeiden allemaal dat dat niet het geval was", aldus de moeder.

Aanbevolen artikelen