Een Amerikaanse man die door een administratieve fout 13 jaar moest wachten op zijn gevangenisstraf is maandag vrijgesproken.

Dat meldt persbureau AP. Cornealious 'Mike' Anderson (37) was 23 jaar toen hij veroordeeld werd tot 13 jaar cel voor een overval. Maar hij werd nooit opgeroepen om zich te melden bij de gevangenis.

Ongeveer een jaar geleden, op het moment dat de gevangenisstraf erop had moeten zitten, werd de fout ontdekt en moest hij alsnog de cel in. Maandag heeft een rechter in Missouri Anderson vrijgesproken.

De rechter stelde dat Anderson een ernstige misdaad heeft begaan, maar dat hij nu een heel andere man is. Anderson is getrouwd en heeft drie kinderen en een stiefkind. Terwijl hij wachtte op zijn gevangenisstraf heeft hij een eigen bedrijf opgestart.

"Je bent een goede vader, een goede echtgenoot en een goede belastingbetalende inwoner van Missouri", aldus de rechter maandag. "Dat doet me geloven dat je een goed mens bent en dat je bent veranderd."

Tegen AP verklaart Anderson dat hij heeft zitten wachten op zijn celstraf en er zelfs naar heeft gevraagd, maar dat de oproep nooit kwam.