Een universiteit in de staat Victoria, in het zuid-Oosten van Australië, is 'geschrokken en verbijsterd' nadat er een film is opgedoken waarin een pornoster een reeks seksuele handelingen uitvoert in één van de bibliotheken van de school.

Actrice Angela White is gefilmd terwijl ze naakt tussen boekenkasten doorloopt in de universiteitsbibliotheek van La Trobe in Budoora. Het beeldmateriaal toont White en haar partner wanneer ze seks hebben op één van de bureaus in de ruimte, die op dat moment gewoon open was.

"We wisten niets van deze videobeelden totdat we onlangs geïnformeerd werden door één van onze studenten", vertelt een woordvoerder van de universiteit aan Herald Sun. "Er is nooit toestemming voor het opnemen van dit materiaal gevraagd en uiteraard zouden deze mensen die toestemming ook nooit gekregen hebben. Indien nodig zullen we volledig helpen met een eventueel politie-onderzoek."

Het zou tegen de wet zijn om de beelden online te publiceren, waarop de Nederlandse productiemaatschappij achter de video heeft besloten de beelden offline te halen en excuses aan te bieden: 'We vinden het spijtig dat we mensen beledigd hebben'.

White was in 2010 nog kandidate voor de Australian Sex Party in Victoria, een politieke partij opgericht als reactie op de bezorgdheid over de invloed van religie in de politiek.