Een Canadese familie heeft een jaar lang geleefd alsof het weer 1986 was. Ze deden niet alleen hun smartphones, iPads en computers in de ban, maar ze kleedden zich ook in de typische jaren 80-stijl

Ook hun huis was helemaal retro ingericht.

De enige 'high-tech'-speeltjes die het gezin zichzelf toestond te gebruiken waren een telefoon, cassetterecorder, VHS-recorder en Nintendo-spelcomputer.

Blair McMillan, zijn partner Morgan en hun zoontjes Trey (5) en Denton (3) vertellen aan Daily Mail dat het 'een fantastische ervaring' was, die wel zijn voor- en nadelen had.

Zo werd het viertal een stuk hechter, omdat ze meer op elkaar waren aangewezen. "Aan de andere kant stonden we wel helemaal buiten de rest van de wereld", zegt het gezin.

Tijd verspillen

"Toen Blair met het idee kwam dacht ik dat hij gek was geworden", zegt Morgan. "Maar ik realiseerde me al snel hoeveel tijd we eigenlijk verspillen. We voelen ons veel relaxter als we niet steeds onze e-mail of Facebook hoeven te checken."

Nu het jaar erop zit, hebben de McMillans nog steeds geen internet thuis, maar hun mobieltjes gebruiken ze wel weer. Morgan is van plan een boek te gaan schrijven over hun belevenissen.