Er is al een vrouw die zich de menselijke Barbie noemt, maar Rodrigo Alves mag zich met recht de menselijke Ken noemen.

Het kostte de Braziliaan 120.000 euro, twaalf operaties en bijna zijn leven. En Alves is nog lang niet klaar.

De 30-jarige steward spendeerde een vermogen aan implantaten voor een sixpack, stevigere armen en benen en liposucties. Hij stierf zelfs bijna na een bijna fatale ingreep. De perfectionist was van jongs af aan ontevreden over zijn lichaam.

"Toen ik in Brazilië opgroeide, ben ik mijn uiterlijk gaan haten. Ik lach graag, maar dan gebeurde er vroeger iets vreemds met mijn neus. Die werd dan erg breed. Dus dat liet ik als eerste aanpakken, maar daarna kon ik niet meer stoppen. Ik was nooit helemaal tevreden na een ingreep, dat ben ik nog steeds niet."

Verbeteren

Het is niet zo dat Rodrigo op een bekend iemand wil lijken: "Ik wil mezelf gewoon verbeteren. Tal van fitnesscentra en diëten heb ik geprobeerd, maar dat werkte niet. Daarom ben ik voor de snelle oplossing gegaan." Dat levert een bijzonder uiterlijk op.

Volgens Daily Mail zal Alves niet stoppen met het 'verbeteren' van zijn lichaam. "Ook al ben ik bijna gestorven tijdens een ingreep, toch overweeg ik nog een vierde neusoperatie. Ik ben erg depressief geweest, ik heb veel gehuild en gebeden. Het was een les voor mij, maar ik wil altijd meer. Ik word nu behandeld voor lichaamsdysmorfie. Hopelijk helpt dat me."