De voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds, de Fransman Dominique Strauss-Kahn (DSK), wil dat de gloednieuwe Belgische seksclub DSK de naam wijzigt. 

Zijn advocaten dreigen met een rechtszaak. Volgens de juristen brengt iedereen de afkorting in verband met Strauss-Kahn, die zich gedwongen zag af te treden na een seksschandaal.

De eigenaar van het bordeel in Henegouwen, Dominique Alderweireld, weigert. Volgens hem staat DSK voor Dodo Seks Klub. Het verwijst naar de bijnaam van Alderweireld: Dodo La Saumure. Het zou niets met Strauss-Kahn te maken hebben.

Pikante bijzonderheid is dat een vriendin van Alderweireld een van de meisjes was die meededen aan seksfeestjes waar Strauss-Kahn aan zijn trekken kwam.

Omstreden

De DSK-uitbater zelf geldt als omstreden figuur in België en Frankrijk. Hij werd gearresteerd in verband met een prostitutie-affaire in het Carlton-hotel in Lille, waarbij ook de naam van Strauss-Kahn viel. Belgische rechters veroordeelden hem voor andere zaken tot vijf jaar voorwaardelijke celstraf.

Strauss-Kahn werd in mei 2011 in de Verenigde Staten gearresteerd nadat een kamermeisje van een hotel hem had beschuldigd van aanranding.

Door de arrestatie kwam ook het onderzoek naar de seksfeesten in Lille in een stroomversnelling, melden Vlaamse media. De Fransman gold voor de affaire als een van de grootste kanshebbers om president van Frankrijk te worden.