Een hond uit het Amerikaanse Milwaukee, die aan een mishandeling brandwonden overhield, heeft een varkenshuidtransplantatie gekregen.

Dat meldt Washington Post dinsdag.

Beatrice, de zwaar gehavende hond, werd eind maart gestolen uit een achtertuin en elf dagen later teruggevonden bij een casino met brandwonden over 90 procent van haar lichaam.

Beatrice heeft maandag een varkenshuidtransplantatie gekregen, die over het algemeen alleen op mensen wordt toegepast. Tijdens de urenlange operatie werd een groot stuk varkenshuid over de brandwonden gelegd om de wonden te laten helen. Uiteindelijk stoot Beatrice de varkenshuid weer af.

Donatie

Karen Burns, het baasje van Beatrice, heeft geluk gehad. De varkenshuid kost zo’n 4.000 dollar, bovenop de rekening van de dierenarts, die 5.000 dollar bedraagt. De website meldt dat de varkenshuid is gedoneerd.

Burns hoopt dat de operatie aanslaat. ''Beatrice is niet compleet verslagen. Ze is nog steeds blij. Eén van mijn andere honden beseft dat Beatrice nu extra zorg nodig heeft. Hij likt haar en maakt haar oren schoon.''

De politie van Milwaukee heeft een 21-jarige man aangehouden, die de hond mogelijk mishandeld heeft. Hij wordt vastgehouden in Waukesha County Jail. De stichting Animal Fairy Charities zamelt geld in om de medische rekening voor Burns en haar hondje te betalen.