Een fietsendief uit Londen heeft zichzelf onlangs verraden nadat hij de rechtmatige eigenaar van de fiets telefonisch om advies had gevraagd.

Dat meldt Londen Evening Standard vrijdag.

Ben Jaconelli was woedend toen hij erachter kwam dat zijn peperdure fiets van ruim 3000 euro gestolen was, nadat hij deze twintig minuten had achtergelaten.

Snel nadat hij aangifte had gedaan, ontving hij een telefoontje van een man die vroeg om een oplader voor een Go Cycle. Jaconelli is namelijk ook eigenaar van een online winkel voor elektrische fietsen.

''Ik wist gelijk dat het om de dief ging. Ik noteerde zoveel mogelijk informatie over hem en ging toen naar hem op zoek. Een van de jongens in het magazijn heeft een oude legertruck, dus daarmee gingen we naar zijn huis'', zegt Jaconelli tegen de website.

Taxi

De dief was niet thuis, maar zijn moeder wel. ''Ze belde haar zoon op en vroeg hem waarvoor hij een elektrische fiets nodig had.'' Twintig minuten nadat ze hadden opgehangen, arriveerde de fiets per taxi bij het magazijn.

Jaconelli heeft al zijn informatie doorgegeven aan de politie, die de zaak nu onderzoekt. Tot nog toe is niemand gearresteerd.