In de Amerikaanse stad South Portland, in de noordoostelijke staat Maine, is een dakloze man in één klap rijk geworden nadat een pinautomaat 37.000 dollar (ruim 27.000 euro) aan hem uitkeerde.

Eerder in de nacht had de politie de man nog gesommeerd om weg te gaan uit het bankgebouw met de pinautomaat, waar hij lag te slapen. 

De man verdween, maar keerde vroeg in de ochtend weer terug naar dezelfde plek en maakte vervolgens gebruik van de geldautomaat.

Een wachtende vrouw vond dat de man wel erg lang over de transactie deed en vertrouwde het niet. Daarop belde ze de politie, die direct poolshoogte kwam nemen.

Bij aankomst troffen de agenten dezelfde dakloze man als die nacht, alleen was hij nu bezig een boodschappentas te vullen met bankbiljetten.

Systeemcode

Politieman Bernard vertelt aan de lokale zender WGME: "De man gebruikte zijn bankkaart om een klein geldbedrag op te nemen, maar de automaat bleef maar geld uitspugen."

De politie stelt dat een fout in het computersysteem ervoor heeft gezorgd dat de man uiteindelijk 37.000 Amerikaanse dollars (meer dan 27.000 euro) op kon nemen.

Het bedrag is inmiddels door de politie teruggegeven aan TD Bank, de eigenaar van de automaat. De organisatie besloot geen aanklacht in te dienen. Een woordvoerder reageert: "Door een fout in de systeemcode heeft deze pinautomaat van TD Bank een incorrect bedrag afgegeven aan een klant."

De machine werd na het incident buiten werking gesteld.