Een Braziliaanse vrouw die van haar verloofde de bons had gekregen en een bende daarna betaalde om het geslachtsdeel van haar ex af te laten hakken, heeft zes jaar gevangenisstraf gekregen.

De 34-jarige Myriam Castro uit Juiz de Fora liet de actie uitvoeren omdat haar grote liefde Wendel Souza drie dagen voor hun bruiloft een punt achter de relatie zette.

Castro, een arts met aanzien uit een welgestelde Braziliaanse familie, gebruikte familiegeld om het plan uit te laten voeren.

De rechtbank denkt dat Castro hulp heeft gekregen van haar 76-jarige vader. Hij zou contact hebben gelegd met  voormalig gedetineerden die uiteindelijk de bende vormden.

Castro gaf opdracht aan drie mannen om het huis van haar ex-verloofde in brand te steken en zijn auto te beschadigen. Daarna werd, een week na het geannuleerde huwelijk, zijn penis op brute wijze afgesneden door het trio.

Na het drama sloeg Castro op de vlucht. Ze was verdachte, maar betaalde borg om vervolgens naar Barbacena in Minas Gerais te verhuizen. Uiteindelijk leefde ze in alle luxe in Pirassununga, São Paulo, waar ze twee jaar geleden trouwde en werkte als privé-arts.

Dinsdagmorgen werd Castro eindelijk opgepakt nabij haar huis. Ze werd overgebracht naar de Estevao Pinto vrouwengevangenis in Belo Horizonte, waar ze haar straf zal uitzitten. Castro houdt vol onschuldig te zijn.