Een 53-jarige vrouw beleefde in Noorwegen enkele benauwde uren toen haar auto werd gestolen terwijl haar 8-jarige zoontje op de achterbank lag te slapen.

Kathleen McKechnie Skifjell, van origine afkomstig uit het Schotse Stirling, was bij een benzinestation in Revetal, iets ten zuiden van Oslo, gestopt om een flesje water te kopen. 

De moeder van drie had de deur niet op slot gedaan en een man zag zijn kans schoon en ging ervandoor met de auto. 

McKechnie Skifjell kwam er tot haar grote schrik achter dat haar Daewoo was verdwenen toen ze de winkel van de benzinepomp uitliep.

Doodsbang belde ze de politie op, om het volgende uur af te wachten wat er met haar zoon Scott was gebeurd: "Het langste uur van mijn leven."

Onbekend huis

Binnen korte tijd kwam de vrouw erachter dat Scott ongedeerd was. De dief had hem wakker gemaakt en afgezet bij een onbekend huis. Die bewoners belden vervolgens de politie. 

Aan de Britse Daily Mail vertelt de moeder: "De dief was duidelijk een opportunist die alleen maar mijn auto wilde. Hij zal de schrik van z'n leven hebben gekregen toen hij Scott op de achterbank tegen kwam."

"Scott kan zich niet veel herinneren, tot het moment dat hij gewekt werd door de man. Toen ik Scott weer zag, heb ik 'm de grootste knuffel ooit gegeven." De politie vond de auto van McKechnie Skifjell later onbeheerd en onbeschadigd terug.