Een 18-jarige jongen uit Noorwegen heeft de rekening van een maaltijd bij McDonald's als tatoeage laten zetten.

De vrienden van Stian Ytterdahl uit het Lørenskog, bij Oslo, vonden dat hij een gepaste straf verdiende omdat hij naar hun mening teveel met meisjes bezig was.

De vrienden gaven Ytterdahl de optie om een Barbiepop op zijn billen te laten tatoeëren of het bonnetje van de bestelling die ze die middag bij een Noors McDonald's-restaurant hadden genuttigd te vereeuwigen.

Ytterdahl koos voor de tatoeage van de bon. Het personeel in de tattooshop maakte dankbaar gebruik van de situatie en vroeg of Ytterdahl ook het bonnetje voor het zetten van de tatoeage op zijn lichaam wil laten zetten. Die afspraak staat inmiddels gepland voor aanstaande maandag.

"Ik ben nu een levend reclamebord", zei Ytterdahl tegen de krant Romereskes Blad. "Ik vind dit allemaal heel grappig, al weet ik niet hoe grappig ik het nog vind als ik vijftig of zestig jaar ben. Het is mijn eigen keuze geweest."

McDonald's Noorwegen reageert door te zeggen dat de tattoo geen publiciteitsstunt is. Het bedrijf vindt de actie geweldig: "Dit is nog eens een loyale klant", reageerde de woordvoerster.