Een 40-jarige man uit het Amerikaanse New Jersey, die net vrij was gekomen na een gevangenisstraf van vijftien jaar, is een dag later gearresteerd voor het beroven van dezelfde winkel als 15 jaar eerder.

Dat meldt NBC New York dinsdag.

Christopher Miller beroofde in 1999 een kinderschoenenwinkel. De destijds 25-jarige man dwong het personeel naar een achterkamertje te gaan, bond de werknemers vast en ging er vandoor met het geld.

Vrijdag werd de man vrijgelaten, maar de dag erop ging Miller naar dezelfde winkel om deze weer te beroven. Miller zou weer geld hebben geëist en de werknemers wederom hebben gedwongen naar achter te gaan. Het personeel, een tienerjongen en 43-jarige vrouw, weigerden.

Miller ging er vandoor met de mobieltjes van de werknemers en een kassalade met daarin zo’n 280 euro. De politie trof de man een aantal straten verderop aan.

Politiechef Mitchell Little vermoedt dat Christopher de gevangenis als zijn thuis was gaan beschouwen. "Misschien is dat het enige leven dat hij kende. Het enige wat hij kon denken, was naar dezelfde winkel gaan en dezelfde misdaad begaan", zegt de chef tegenover de website.