De Amerikaanse Tiffany Austin uit Californië mocht geen topje aan tijdens het sporten vanwege haar afgetrainde lichaam. 

Volgens de sportschool en de andere sportschoolbezoekers, kwam het lichaam van de vrouw te intimiderend over in het bovenstuk dat ze droeg.  

Dat meldt KTVU woensdag.

Austin had onlangs een auto-ongeluk gehad en had zich ingeschreven bij Planet Fitnett Gym in Richmond om weer in vorm te komen. Nadat ze een kwartier op de loopband stond, merkte ze dat anderen naar haar staarden, vertelt Austin in een video-interview.

Het staren gaf haar zelfvertrouwen, waardoor ze doorging met sporten. Tot een sportschoolmedewerker haar vroeg te stoppen.

Spaghettibandjes

Volgens Austin zei de medewerker dat hij klachten had gehad van de andere bezoekers, die vonden dat haar afgetrainde lijf intimiderend was. Hij verzocht haar om in plaats van een topje een shirt aan te trekken.

In het reglement van de sportschool stond dat er geen topjes met spaghettibandjes gedragen mogen worden. Austin droeg een top met dikke banden, en claimt wél aan de voorschriften te hebben voldaan.

Toch trok de Amerikaanse een shirt aan, waarna ze door een andere medewerker weer over haar voorkomen werd aangesproken. Austin was het zat, ging naar de leiding, vroeg haar geld terug en vertrok.

Mcall Gosselin, woordvoerder van Planet Fitness Gym, zegt tegen een lokale nieuwszender dat het bedrijf ernaar streeft om iedereen zich comfortabel te laten voelen. Ze geeft aan dat wanneer er kritiek is geuit op het voorkomen van Austin omdat ze te gespierd of te fit zou zijn, dat niet in lijn is met het beleid van de sportschool.